Ezermester: Sürgés-forgás a konyhában - én így készítem (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1004 fő
  • Képek - 1566 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1004 fő
  • Képek - 1566 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1004 fő
  • Képek - 1566 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1004 fő
  • Képek - 1566 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sürgés-forgás a konyhában - én így készítem

Ezt a témát Katonáné Margit indította 4 éve

Kedves Klubtársak, mindegyikőnknek vannak kedvenc ételei, melyeknek a receptjeit, elkészítési módjait szívesen megosztjuk másokkal. Ide ilyen finomságokat várunk, étvágygerjesztőnek képeket is tölthetünk fel róluk, hiszen csak addig láthatjuk a "mester-művünket", amíg a családunk nem ül az asztal mellé.

Hozzászólások eddig: 14

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Egyed Józsefné üzente 3 éve

Narancsszirupos sütőtökös kuglóf

Lágy tésztájú, illatos, zamatos kuglóf reggelihez, kávéhoz, őszi délutánokra.
Narancsszirupos sütőtökös kuglóf
Elkészítés

1. A lisztet elvegyítem a reszelt tökkel, a sütőporral, narancshéjjal és a fűszerekkel (fahéj, gyömbér).

2. A kétféle cukrot habosra keverem a tojásokkal, majd hozzákeverem a maradék hozzávalót is (joghurt, olaj, vaj). A masszát összekeverem a lisztes keverékkel, és vajjal kikent, lisztezett kuglófformába kanalazom. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütöm. Hogy a teteje ne égjen nagyon meg, kb. 30 perc után fóliát helyezek a form atetejére.

3. A sziruphoz a narancsok levét és a reszelt narancshéjat a cukorral sűrűre főzöm, majd egy kiskanállal óvatosan a még langyos kuglóra locsolom (így könnyebben magába szívja).

Tipp: Az öntet különlegesebbé teszi, de egyébként elhagyható, mert önmagában is finom, szaftos a kuglóf tésztája.

Tésztához:
- 450 g tönkölybúza fehérliszt
- 1 cs. sütőpor
- 350 g reszelt sonkatök
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. friss gyömbér reszelve
- 1 narancs reszelt héja
- 180 g nyírfacukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 300 g natúr joghurt (2 kis doboz)
- 3 ek. étolaj
- 125 g puha vaj

Narancsszirup (elhagyható):
- 2 narancs leve
- reszelt héja
- kb. 10 dkg cukor

Válasz

Egyed Józsefné üzente 3 éve

A marcipán jó: Mandulás falatka

mandulás_kocka.jpgA marcipán csodálatosan finom alapanyag, ha nem tortabevonásra és figurák készítésére használjuk. Én is émelygek, ha az ételfestékes háromszoros* marcipánra gondolok, viszont ha egy jó stollen vagy a David Lebovitz-féle mandulatorta jut eszembe, mindjárt összefut a nyál a számban.

*Egy marcipánmassza lehet egyszeres, kétszeres vagy háromszoros, attól függően, hogy milyen a mandula és a cukor aránya benne. Az egyszeresben ugyanannyi mandula van, mint amennyi cukor, és ahogy a szám nő, egyre kisebb a mandula mennyisége. Létezik nullás marcipán is, ebből készült például a szilvásgombóc nevű ország tortája is. Pontosan nem tudom, hogy mitől nullás, de arra tippelek, hogy több mandula van benne, mint cukor.

Mandulás falatka

(kb. 35 db)

125 g liszt

115 g őrölt mandula

1/2 tk fahéj, gyömbér és szegfűszeg vegyesen

1/4 tk sütőpor

egy csipet só

260 g vaj, hideg

100 g cukor

1 tojás és 1 tojássárga (összekeverve és elfelezve)

140 g marcipánmassza

40 g mandulapehely

1. A lisztet összekeverem az őrölt mandulával, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a cukrot is.

2. A vajat felkockázom és összemorzsolom az előbbi száraz hozzávalókkal. Hozzáadom a tojások felét és összegyúrom. Folpackba csomagolom, és 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen (még így is puhább lesz, mint egy szokásos linzertészta).

3. Előkészítek egy kb. 20x20 cm-es szögletes formát. Én szilikont használtam, de akár sima tortakarikában is megsüthető.

4. A tészta felét a formám méretére nyújtom, kb. fél cm vékonynak kell lennie. A forma aljára teszem. Ezután a marcipánt nyújtom ki ugyanakkorára, és a formában lévő tésztára helyezem. Következik a maradék tésztám, azt is kinyújtom, és végezetül azt is a formába teszem. A tetejét megkenem a maradék tojásokkal, megszórom a mandulapehellyel.

5. 175 fokos (légkeveréses 155 fok) sütőbe teszem 45 percre. Hagyom a formában kihűlni, aztán kb. 3 centis kockákra vágom.

Recept: Sabrinasue

Válasz

Katonáné Margit üzente 4 éve

Medvehagymaleves gazdagon!

Laktató, mégis üdén savanykás leves, amely mellé elég egy kelt tésztát vagy gyümölcsös süteményt készítenünk.

6 személy könnyű 45 perc leves

Hozzávalók: 20 dkg házi füstölt-főtt sonka, 5-5 dkg csemegeszalonna és nyers füstölt
sonka, 2 evőkanál étolaj, 20 szál medvehagyma levél csíkokra vágva, 1 cs újhagyma zöld szárával együtt, 2 db nagy burgonya, 2 gerezd fokhagyma , 2 teáskanál ételízesítő, 30 dkg főtt vagy üveges sárgahüvelyes zöldbab, só, 1.5 liter füstöltsonka lé, 2 db babérlevé 2 csipetnyi őrölt bors, 1 evőkanál liszt, 1.75 dl tejföl (12 %-os ), ½ citrom leve , 1 db kockacukor.

Készítése:
Leveses fazékba tesszük az olajat, felhevítjük, ropogósra pirítjuk benne a keresztben felvágott, majd vékony csíkokra szeletelt szalonnát és a 2 perccel később hozzáadott nyers füstölt sonkát. Szűrőkanállal kiszedjük a pörcöt, félretesszük.

A zsiradékban megfuttatjuk a karikára vágott újhagymát hozzáadjuk az apróra felkockázott burgonyát, az áttört fokhagymát, ételízesítőt, babérlevelet, erős paprikát és a fele medvehagymát.

Pár percnyi kevergetés után felengedjük a sonkalével. Lefedjük, lassú tűzön rövid ideig forraljuk, közben kevés vízzel csomómentesre keverve elkészítjük a tejfölös habarást. A levesbe tesszük a főtt sonkát, hozzáöntjük a főtt zöldbabot /ha üveges, a levét nem kell/, kevergetve belecsorgatjuk a habarást.

Újra ízesítjük sóval, kockacukorral. Egy percnyi forralás után levesszük a hőről, meghintjük kevés medvehagymával és a borssal, frissen facsart citromlével savanyítjuk. Lefedve még pár percig pihentetjük. Tányérokba szedjük, megszórjuk a ropogós pörccel és a maradék hagymalevéllel

Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta

Válasz

Katonáné Margit üzente 4 éve

Medvehagyma tekercs

Hozzávalók kb. 15-20 tekercshez: 25 dkg tehéntúró, 3 ek natúr joghurt, 5 dkg gouda sajt (reszelve)
0, 5 dl tejszín, 2 ek sonkás tömlős sajtkrém, petrezselyemzöld, 10 + 20 levél medvehagyma, só, bors (ízlés szerint).

Elkészítés: A túrót, a sajtokat, a joghurtot, a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet egy villa segítségével alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.

10 levél medvehagymát apróra vágunk, és a túróhoz keverjük. A masszából kiskanálnyit a maradék levelek széles felére teszünk és feltekerjük. Friss kenyérhez kínáljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Kovács Alexandra

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Tekert kakaós kalács


Hozzávalók:
1 kg liszt
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál só
6 dl tej.
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
A kalács locsolásához:
1/2 dl tej
1 vaníliás cukor
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejjel,cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóival jól kidolgozzuk.
Háromszorosára kelesztjük.
4 db-ba vágjuk.
4 db cipót formálunk,2 cipót kakaóporral ízesítünk,jól bele dolgozunk 1-1 ek. kakaóport.
A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretű tepsi nagyságra,lekvárral lekenjük vékonyan,majd rátesszük a kisodort kakaós lapot.
Feltekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A másik 2 cipóval is így járunk el.

Még fél órát kelesztjük.
Tojássárgájával lekenjük,1 mokkáskanál cukrot kevertem bele.
Lassú tűznél sütjük.
A sütés vége felé,amikor már majdnem kész,akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük,a vaníliás cukrot bele keverjük és a kalácsot meglocsoljuk.
Ettől lesz a kalács szép foszlós.
(A tésztában NINCS tojás!)

75931_2d32bf1e4330_s

100_5406.jpg

Válasz

Egyed Józsefné üzente 4 éve

http://www.receptbarlang.hu/index.php/husvet/1483-suessuenk-husveti-muffint

Süssünk húsvéti muffint!

Ha egy gyors és finom süteményt szeretnénk, süssünk húsvéti meglepetés muffint a locsolóknak, így bőven marad időnk a szépítkezésre és a lakás dekorációra.

Hozzávalók:

Két és fél bögre finomliszt, 4 tk. Sütőpor, ¼ bögre kakaópor, 1 tk. Fahéj, 100 g vaj, 1 bögre barnacukor, másfél bögre tej, 1 tojás, 100 g főzőcsokoládé, színes szóró cukor, pici töltött húsvéti tojásokat, vagy tojás cukor.

A lisztet tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a kakaóport, és a fahéjat. A vajat vágjuk fel kis kockára, majd ezt is adjuk hozzá a liszthez, és addig keverjük, amíg az állaga morzsás nem lesz.

A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, majd a tojást keverjük el a tejjel, végül mindkettőt adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Keverjük össze fakanállal, majd a masszát töltsük bele a formákba. Minden muffin belsejébe nyomjunk bele egy csoki tojást, vagy cukorkát így meglepetés lesz a belsejében.

Az előmelegített sütőbe toljuk be a muffin sütőt és 180 fokon süssük kb. 15 percig. A kihűlt muffinokat díszítsük fel színes szóró cukorral, és tojásokkal.

Válasz

Egyed Józsefné üzente 4 éve

http://www.receptbarlang.hu/index.php/magazin/receptbarlang-rss/3543-csirkemell-csaszar-modjara-2
Csirkemell császár módjára

Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 3 evőkanál pirított gomba, 1 csirkemáj, 4 vékony szelet főtt kötözött sonka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb!), 1 dl tejföl, 1 teáskanál szárított tárkonylevél, 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors.

Elkészítése: A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. A felforrósított olajon épp csak fehéredésig sütöm a nagyon vékony csíkokra vágott csirkemájat, ezután hozzákeverem a gombát. Egy lapos, tűzálló tálat 2 dkg vajjal kikenek. A csirkemell-darabokat a maradék vajon átsütöm, majd szorosan egymás mellé a tálra fektetem. Ráöntöm a májas-gombás ragut, és a négy szelet sonkával beborítom.

Rászórom a reszelt sajtot, végül rálocsolom a tárkonnyal, sóval, borssal elkevert tejfölt. Alufóliával szorosan, lehetőleg légmentesen lezárom, és előmelegített, forró sütőben 30 percig közepes lángon sütöm. A sütés befejeztekor leveszem a tetejét, és éppen csak addig pirítom, hogy a sajt egybefüggő réteget képezzen rajta. Óriási tál vegyes salátát szoktam mellé kínálni, mert igen tartalmas, finom, laktató étel. Köret nem szükséges hozzá, csak ha nagy étkű a család.

Elkészítési ideje: 70 perc

Válasz

Egyed Józsefné üzente 4 éve

Kedves Editke, üdvözöllek ebben a kö9zösségben is a finom receptjeiddel együtt. Ki fogjuk próbálni. Margó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Raffaelló szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
12 db tojásfehérje
30 dkg kristálycukor
30 dkg kókuszreszelék
15 dkg liszt
1 sütőpor

Krémhez:

12 tojássárgája
3 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
37 dkg margarin
25-30 dkg porcukor
vanília aroma

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport.
Nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és a tészta egy harmadát rákenjük.
Így a kikevert tésztából 150 Cş fokon három lapot sütünk.
Nagyon ne barnuljanak meg a lapok.
A krémhez a tojássárgáját a pudingporral és egy kevés tejjel jól kikeverjük, és felforralt tejhez öntjük.
Folyamatos keveréssel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt tojás-puding főzetet, a vanília aromát és az egészet egy sima, könnyű krémmé dolgozzuk össze.
A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is hagyunk belőle.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Mogyoróval díszítjük.

75337_43df6f5fe6c4_s

Raffaelló szelet.jpg

75338_b8048a99c260_s

Raffaelló szelet.jpg4.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Kakaós linzer

Hozzávalók:

35 dkg liszt,
6 dkg kakaó,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
2,5 dl tej,
1 tojás,
1 cs. sütőpor,
2 cs. vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja.

Elkészítés: A vajat a cukorral jól kikeverjük és hozzáadjuk a tojást. Ezután állandó keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet és a sütőporral, kakaóval összekevert lisztet. Citrom reszelt héjával ízesítjük. A tésztát 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tartalék lángon 15-20 percig sütjük. Hosszúkás szeletekre vágjuk és vaníliás cukorral összekevert porcukorral hintjük meg.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu