Ezermester: Bográcsos ételek

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1008 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1008 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1008 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1008 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

http://receptbarlang.hu/index
Bácskai halpaprikás bográcsban

Hozzávalók (8 személy részére): 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípős paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor,

 

2 paradicsom.  Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben.  Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel.

 

A külön megfőzött apró halat szálkázzuk ki, és a húsát szűrőn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben főtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípős piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfőtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi főzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.

 



Bográcsgulyás recept

Hozzávalók: 50 dkg marhalábszárhús, 1-2 nagy fej vöröshagyma, 6 dkg zsír, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 2 csipet köménymag, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 zellerlevél, 1 púpozott evőkanál pirospaprika, 60 dkg tisztított krumpli, 2 evőkanál száraz csipetke, só.

Elkészítés: Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen beletesszük a kockára vágott húst, az összevágott hagymát, a fokhagymakrémmel, köménymaggal rétegenként ízesítjük. A tetejére tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellerzöldet.

 

Sózzuk meg és gyakori rázogatás vagy keverés mellett közepes láng felett, pirítsuk zsírjára a húst. Ezután hintsük meg paprikával és kb. 2 liter vízzel öntsük fel. Nagy lánggal főzzük tovább. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges, még annyi vizet öntsünk rá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt. Nagy lánggal főzzük készre.

 

 

Babgulyás füstölt oldalassal!

Igazi magyaros receptet kínálunk önöknek a babgulyás füstölt oldalassal, amely remek választás egy kerti partira!

 

Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg bab, 3 dkg só, 20 dkg gyökér, 30 dkg sárgarépa, 50 dkg zeller, 10 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg csipetke, 1 dl tejföl, 1 ek. ecet, 50 dkg füstölt oldalas.

Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk.

 

Enyhén sós vízben feltesszük főni, bezöldségeljük. Külön feltesszük az összevágott oldalast, amikor mindkettő félfövésben van, összekeverjük, és csipetkével készre főzzük. Tejföllel, sóval, kevés ecettel ízesítjük.


Bográcsos birkapaprikás

Hozzávalók: hasonlóak a birkapaprikáséhoz. A birkapörkölt semmivel sem marad el a paprikástól.  Ez sűrűbb levű (szaftos) még ízesebb juhhús, tulajdonképpen mártásszerű rövid lével körülvett, nem főtt ízű, ha-nem összességében pörkölődött birkahús. Éppen ezért faggyúsabb is, juhízűbb, s aki ezt szereti, annak még jobban ízlik, mint a paprikás, mert annál a zsír és a benne pirított vöröshagyma leplezi a birkaízt. A jeles birkapörkölt kritikus eleme az, hogy a zsírban előre fonnyasztott és megpaprikázott vöröshagymát mikor tesszük a húshoz. Ha a hússal együtt beletesszük, akkor egyszerűbb a dolog; kisebb az odaégés veszélye, viszont ily módon csökkentjük a pörkölés-párolás közben keletkező finom ízeket. A legjobban kijönnek ezek, ha kb. másfél óra hosszat bírjuk idegekkel, hogy a birkahús minden hozzá-adás nélkül pörkölődik-párolódik a maga levében.

 

De ehhez még az a türelem is kell, hogy ne forgassuk, keverjük sűrűn. Ebben viszont kockázat is van, mert odaéghet, ha pedig levet öntünk hozzá, akkor az egész saját levében pörkölődést áldozzuk fel. Ezért elfogadható talán az a megoldás, hogy fele időben tegyük hozzá a zsíros hagymát, és nagy önmérséklettel öntsünk hozzá egy-egy kis vizet vagy vörös bort. Különösen ajánlatos ezt megtenni, ha kisebb mennyiséget főzünk, 2-3 kg-ot. Az így elkészült birkapörkölt az igazi birkaevők számára csemege, és ugyanazok valók hozzá és utána, mint a paprikáshoz
IMAGE Marcipán torta recept
Hozzávalók: 50 dkg marcipán massza, 19 dkg vaj, 20 dkg barnacukor, 1 evőkanál reszelt...
IMAGE 3 szuper csokoládétorta recept
Ha egy finom édességre vágyunk, vagy vendégeket hívunk hétvégén, és szükség lenne...
IMAGE Áfonyás mákos torta
Hozzávalók : 3 db tojás,15dkg cukor,20dkg liszt,20dkg darált mák,1cs sütőpor,6dl...
IMAGE Ananász torta
Süssünk finom tortát friss ananászból, majd ízesítsük finom tejszínhabbal. Kiváló...
IMAGE Annácska túrótortája
Hozzávalók: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 8 dkg 4 db savanykás alma, 1 zacskó vanília...
IMAGE 3 finom krumplifasírt recept
Krumplifasírt 1. Hozzávalók: személyenként 2 db krumpli, liszt, annyi hogy összefogja,...
IMAGE Almás-gombás rakott burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 8 dkg  2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg főtt sonka, 1 kis...
IMAGE Alufóliás burgonya
Hozzávalók: 12 szem közepes nagyságú burgonya, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl...
IMAGE Burgonya fasírt,egyszerű és gyors
Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 300 g darás liszt, 30 g búzadara, 3...
IMAGE Burgonya krémleves diétázóknak
Hozzávalók: 30 dkg (hámozás után) tisztán mért szétfövő burgonya, 2 dl kefir vagy...
IMAGE Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
A halászlé a nyár egyik kedvelt receptje, mi most egy Bajai változatát mutatjuk be,amely...
IMAGE Citromfüves halsaslik recept
Nem mindennapi fogás, de kb. 60 perc alatt elkészül így akár vacsorára is kiváló...
IMAGE Citromos csuka vagdalt
Hozzávalók 6 személyre: 1,2 kg csuka, 2 db zsemle, 4 dl tej, 2 g törött bors, 2 dkg só,...
IMAGE Csilis-citromos hal
Hozzávalók : 0,5 kg tőkehal vagy lazac, 1-2 db csípős csili, citrom, főzőtejszín, só,...
IMAGE Diós ponty serpenyőben sütve
Hozzávalók: 8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10...
IMAGE 3 szuper jéghideg citromfagylalt recept
Az idei nyár is bővelkedett hőségben, gyakran elérte a hőmérő higanyszála a 40 C...
IMAGE 4 remek fagylalt kehely recept
Ananászfagylalt-kehely:Hozzávalók: 60 dkg ananászfagylalt, 4 evőkanál cukrozott...
IMAGE Aszpik készítése gyorsan és egyszerűen
A húsvét egyik fő étele a hidegtál, amely mellé nagyon szépen mutat az aszpik....
IMAGE Borjúnyelv hidegen
Hozzátolók 8 személyre: 2 db borjúnyelv, 2 evőkanál borecet, 1-1 kiskanál feketebors,...
Coffea&coctel
Egy különleges kávés alkoholos koktél, amely otthon a családnak vagy a barátoknak is...
IMAGE Dinnyekoktél recept
Hozzávalók : 10dkg cukor,1dl fehérbor,1db narancs,10dkg görögdinnye,10dkg...
IMAGE Szezámmagos sajtsaláta
Hozzávalók: 10 dkg vékony metélt tészta, fél liter marinált (ecetes-olajos)...
IMAGE 10 perces joghurtmártás salátákhoz!
Hozzávalók: 3 dl joghurt, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1...
IMAGE Babgulyás füstölt oldalassal!
Igazi magyaros receptet kínálunk önöknek a babgulyás füstölt oldalassal, amely remek...
IMAGE Bácskai halpaprikás
Hozzávalók (8 személy részére): 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg...
IMAGE Angolna nyárson sütve 2 féle recepttel!
Hozzávalók: 80 dkg angolna, 1-15 dkg füstölt, húsos szalonna, 15 dkg gomba, 1,5 dl olaj,...
IMAGE Csípős csirke szárnyak nyárson sütve
Igazi pikáns kissé csípős étel a nyári grillre. Érdemes kipróbálni.
IMAGE 2 pác recept + videó recept
Páclé :4 fej zúzott fokhagymát, 8 fej karikára vágott vöröshagymát, 2 dkg...
IMAGE A pácolás alapjai
A pácolás:Száraz pácoláskor a sózott húsok levét 1 hét múlva fűszerezhetjük: 0.5 l...
Joghurtos csokoládés kuglóf recept!

A kuglóf igazi ünnepi sütemény, főleg ha finom csokoládét és joghurtot is tartalmazz. Bővebben...

Küldjön be ön is egy receptet, és nyerjen!

Küldjön be ön is egy receptet, és nyerje meg a hónap szakácskönyvét! A recept beküldői között szakácskönyveket sorsolunk ki!

Bővebben...
Fantasztikus pizzás muffin!

Hozzávalók: 2 tojás,1 kk. só,2 kk. cukor,0,5 dl olivaolaj,2 dl tejföl,1kk. pizza fűszer,2 ek.konzerv paradicsom,30 dkg liszt, fél cs. sütőpor, a tetejére 10 dkg reszelt sajt.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

Név:*
E-mail:*

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu