Ezermester: Így is megteríthetjük a húsvéti asztalt

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1007 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1007 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1007 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Ezermester klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1007 fő
  • Képek - 1587 db
  • Videók - 59 db
  • Blogbejegyzések - 119 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Ezermester klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.



A húsvéti vendégvárás egyik legfontosabb kelléke a szépen megterített húsvéti asztal, amelyhez most néhány tippet-ötletet adunk.

Igazán szép húsvéti abroszt ma nehéz kapni, így akinek van ideje és kézügyessége készíthet saját kezűleg is, hiszen egy szép hímzett terítő már önmagában is ünnepi hangulatot áraszt.

Ha nincs időnk kézimunkára, akkor sincs gond, csak használjuk a tavasz legszebb színeit a terítésénél. Az üde zöld tavaszi szín jól kombinálható a tavasz más színeivel így pl. a sárgával, a kékkel vagy a rózsaszínnel.


Fontos hogy a terítésénél is ezeket a színeket kombináljuk egymással, a tányérokat, szalvétákat, és apró kiegészítőket ezekben a színekben vegyük meg. Ha a tányérok és szalvéták is mintásak, válaszunk egyszínű abroszt, mert a túl sok minta már zavaró lehet. Ekkor vagy egy tojáshéj vagy egy halványzöld színt válasszunk abrosznak.


A sárga színű asztalterítő pl. jól mutat egy kék terítékkel, és apró zöld tojásgyertyákkal. Helyezzünk el az asztalon pár barka ágat, apró kis masnikat, vagy húsvéti szalvétagyűrűket. A tojáshéj színű abroszon a lila szín is jól mutat, amelyet szintén dekorálhatunk rózsaszín vagy sárga kiegészítőkkel.

Ha minden kellék színe harmonizál, egymással jöhet a terítés.

A tényérok az asztal szélétől 2 cm.-re kerüljenek, és a terítékek távolsága egymástól 50 cm legyen így kényelmesen elférnek a vendégek.

Az evőeszközök sorrendje sem mindegy hogy helyezkednek el, a tányértól jobbra legtávolabb legyen a leveses kanalat majd utána a kiskés az előételhez végül a nagy kés. A bal oldalt kerülnek a villák itt is nagyság szerint sorban. A desszert villa és kiskanál a tányér fölé kerüljön.


A poharak is válogassuk össze, a vizes pohár a nagykés hegye fölé kerüljön, a többi poharat, ha már nincs, hely az asztalon inkább tegyük külön tálcára.

Ha virágot teszünk az asztalra, fontos hogy vendégeket ne zavarja az étkezésben, átlássanak a virágok fölött és ne legyen túl erős az illata.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu